Składniki:
Instrukcja:
- Pokrój bakłażana na ćwierćcalowe krążki, a następnie pokrój na ćwiartki (powinny zostać z trójkątnymi kawałkami bakłażana). W małej misce wymieszaj płatki czosnku, chili, kolendry, kurkumy, kminku i czerwonej papryki z dwiema łyżkami wody na pastę.
- Podgrzej 2 łyżki oleju kokosowego na dużej patelni na średnim ogniu.
- Dodaj bakłażana i smaż przez 5-7 minut lub do miękkości.
- Dodaj pastę przyprawową do bakłażana i gotuj dla kolejnych kilku minut, często mieszając.Wymieszaj pomidory i puree z batatów. Gotuj jeszcze kilka minut, często mieszając, aby wszystko dobrze się wymieszało.
- Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj garam masala i sok z cytryny.
- Podawaj od razu na ryżu (lub kalafiorowym „ryżu” w przypadku Paleo).