Składniki:
Instrukcje:
- Wysiej i posiekaj papryczki chili aji i posiekaj, aby uzyskać gładką pastę. W misce wymieszaj 100% czysty miód i pastę chile z solą do smaku. Na gorącej patelni na średnim ogniu ugotuj chiles de arbol, uważając, aby ich nie przypalić.
- Usuń chiles łyżką cedzakową do robota kuchennego i mieszaj, aż papryczki chili zostaną posiekane, ale nie sproszkowane. Na tej samej patelni podsmażaj wszystkie orzechy i nasiona na złoty kolor przez około 3 minuty. Włóż papryczki chili na patelnię z orzechami i gotuj jeszcze 1 minutę.
- Dodaj sól do smaku.Na desce do krojenia dopraw filety rybne z obu stron solą i czarnym pieprzem. Nałóż na wierzch dużą ilość marynaty z miodu chili. Na patelni rozgrzej olej z pestek winogron. Gdy olej się rozgrzeje, połóż labraksa skórą do dołu. Gotuj, aż skóra będzie chrupiąca. Odwróć filet i dokończ pieczenie przez 1 minutę w piekarniku.
- Ułóż 2 łyżki salsy na małym talerzu i połóż rybę oraz porcję marynaty z miodu aji chile.
100