Składniki:
Instrukcje:
- Osączyć i wypłukać obie puszki ciecierzycy.
- Włożyć ciecierzycę do robota kuchennego i zmiksować w 5-10 sekundowe przyrosty. Nie chcesz zamieniać ciecierzycy w miazgę, po prostu chcesz ją zmielić na kawałki.
- Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię i podgrzej.
- Dodaj ciecierzycę i gotuj na średnim ogniu przez 3-4 minuty, ciągle mieszając, aby się nie przypalić.
- Dodaj pozostałe składniki oprócz bazylii i wymieszaj. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Jeśli używasz liści bazylii, dodaj je i gotuj przez 1-2 minuty, mieszając bazylię i pozwól jej zwiędnąć.
- Umyj liście sałaty i osusz.
- Nałóż zdrową porcję mieszanki z ciecierzycy na zawijaną sałatę i podawaj natychmiast.
- W razie potrzeby skrop sosem sirachi.
14