Azjatycka Zupa Z Zielonego Groszku

Azjatycka Zupa Z Zielonego Groszku

Składniki:

  • 2 szklanki mrożonego zielonego groszku – wypłukane.
  • 1/4 cala imbiru – usuń skórkę i pokrój w plastry
  • 4 czosnek – usuń skórkę.
  • 3-4 gałązki listków kolendry
  • 1/4 szklanki śmietanki lub kartonu mleka
  • Krople oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • Pieprz i sól do smaku
  • Instrukcja:

    1. Do garnka dodaj pierwsze 4 składniki.
    2. Zalej około 2 szklankami wody.
    3. Gotuj i gotuj, aby zmiękły.
    4. Zdjąć z ognia i zmiksować na gładkie puree.
    5. Wlej z powrotem na patelnię.
    6. Gotuj aż do podgrzania.
    7. ( Uwaga: dodaj wodę, jeśli chcesz rozcieńczyć)
    8. Wlej mleko/śmietankę; dopraw pieprzem i solą.
    9. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek.