Azjatyckie Klopsiki

Azjatyckie Klopsiki

Składniki:

  • 1/4 szklanki sosu z kaczki
  • 1 jajko
  • 2 białka jaj
  • 2 łyżeczki mielonego czosnku
  • )

  • 1/2 szklanki pokrojonej w cienkie plasterki zielonej cebuli
  • 1 funt mielonej karkówki
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1. 25 funty mielonego indyka (93/7)
  • 1 łyżka sosu hoisin
  • 2 łyżki niskosodowego sosu sojowego
  • 1 szklanka panko
  • płatki ostrej papryki do smaku (jeśli chcesz dodać odrobinę)
  • 1/4 szklanki octu ryżowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • Instrukcje :

    1. Rozgrzej piekarnik do 400.W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki na klopsiki. Najłatwiej mi to zrobić rękami. Uformować kulki o średnicy około 1-1,5 i ułożyć na blasze lekko spryskanej sprayem nonstick.
    2. Piecz przez -15 minut lub do momentu, gdy klopsiki nie będą już różowe w środku.
    3. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, aż dobrze się połączą. Możesz skropić każdy klopsik sosem, aby uzyskać fantazyjną prezentację lub włożyć klopsiki do sosu i równomiernie obtoczyć.
    4. Udekoruj prażonymi nasionami sezamu (kupuję te już upieczone) i pokrojoną w plasterki zieloną cebulą.
    5. 400