Babeczki Jagodowo-Kokosowe [bezglutenowe]

Babeczki Jagodowo-Kokosowe [bezglutenowe]

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka ciemnego brązu cukier
  • 1/2 łyżeczki soli koszernej
  • 1/2 szklanki niesłodzonego wiórka kokosowego
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju kokosowego
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 1/2 szklanki jagód
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 Stopnie F. Lekko posmaruj standardową 12 formę do muffinek i odstaw na bok.
    2. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyrumień cukier, sól i kokos.
    3. W osobnej średniej misce wymieszaj jajka, olej kokosowy, mleko kokosowe i wanilię.
    4. Wlej mokre składniki do suchego składniki i mieszaj tylko do połączenia. Złożyć jagody.
    5. Wlać ciasto do przygotowanej formy do muffinek, z każdą formą pełną około 1/2 do 2/3.
    6. Piec przez 25 do 22 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
    7. 350