Babeczki Kokosowe Kosiarki

Babeczki Kokosowe Kosiarki

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mąki tortowej (nie samorosnącej) lub mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 1/2 laski niesolonego masła, temperatura pokojowa
  • 1 1/8 szklanki cukru
  • 1/4 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 4 białka z dużych jaj
  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych
  • )3/4 kostki masła niesolonego, zmiękczonego
  • 1 3/4 szklanki cukierników cukier
  • 1 łyżka mleka (opcjonalnie)
  • Wiórki kokosowe
  • Zielony barwnik spożywczy
  • Hershey&# 12;s Nuggets
  • M&M s
  • Czerwony lub czarny koronki lukrecjowe
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Wyłóż jedną standardową 12 formę na muffinki papierowymi wkładkami; odłożyć na bok. W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
    2. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do mieszania ubijaj masło i 1 szklankę cukru na jasną i puszystą masę przez 3 do 4 minut, w razie potrzeby zeskrobując ze ścianek miski. Ubij wanilię. Mikserem na niskich obrotach dodawać mąkę w trzech częściach, naprzemiennie z mlekiem, zaczynając i kończąc na mące; ubijaj tylko do połączenia.
    3. Przenieś miksturę do dużej miski; odstawić.
    4. W czystej misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do ubijania ubij białka na niskich obrotach, aż do uzyskania piany. Przy włączonym mikserze stopniowo dodawać pozostałe 1/8 szklanki cukru; ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 4 minut. Nie przebijaj. Delikatnie wymieszaj jedną trzecią ubitej masy jajecznej z masłem i mąką, aż składniki się połączą. Delikatnie wmieszaj pozostałą mieszankę białek; wymieszać z wiórkami kokosowymi.
    5. Rozdzielić ciasto równomiernie pomiędzy foremki na muffinki, napełniając każdą czubatą 1/4 filiżanki ciasta.
    6. Piec, obracając foremki w połowie, aż babeczki są złotobrązowe, a tester ciasta włożony do środka babeczki wychodzi czysty, od 20 do 12 minut.
    7. Przenieś blaszki na metalową podstawkę. Odwróć babeczki na stojaku; następnie ponownie odwrócić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, górą do góry.
    8. W misce utrzeć masło na gładką masę. Stopniowo dodawaj cukier cukierniczy; ubijać do gładkości. Jeśli jest zbyt gęsty, aby go rozsmarować, ubij maksymalnie 1 łyżkę mleka, po 1 łyżeczce na raz.
    9. Mocowanie
    10. Do każdej babeczki wymieszaj garść wiórków kokosowych z kilkoma kroplami zielonego barwnika spożywczego. Wciśnij oszronioną babeczkę w kokos, aby ją przykryć.
    11. Kosiarka jest wykonana z korpusu Hersheys Nuggets z ciemnej czekolady, brązowych kół M&Ms i czerwonego silnika M&Ms, utrzymywanych na miejscu odrobiną lukru.
    12. Uformuj rączkę z kawałka czerwonej koronki z lukrecji, a następnie włóż końce do babeczki.