Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Wyłóż jedną standardową 12 formę na muffinki papierowymi wkładkami; odłożyć na bok. W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
- W misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do mieszania ubijaj masło i 1 szklankę cukru na jasną i puszystą masę przez 3 do 4 minut, w razie potrzeby zeskrobując ze ścianek miski. Ubij wanilię. Mikserem na niskich obrotach dodawać mąkę w trzech częściach, naprzemiennie z mlekiem, zaczynając i kończąc na mące; ubijaj tylko do połączenia.
- Przenieś miksturę do dużej miski; odstawić.
- W czystej misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do ubijania ubij białka na niskich obrotach, aż do uzyskania piany. Przy włączonym mikserze stopniowo dodawać pozostałe 1/8 szklanki cukru; ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 4 minut. Nie przebijaj. Delikatnie wymieszaj jedną trzecią ubitej masy jajecznej z masłem i mąką, aż składniki się połączą. Delikatnie wmieszaj pozostałą mieszankę białek; wymieszać z wiórkami kokosowymi.
- Rozdzielić ciasto równomiernie pomiędzy foremki na muffinki, napełniając każdą czubatą 1/4 filiżanki ciasta.
- Piec, obracając foremki w połowie, aż babeczki są złotobrązowe, a tester ciasta włożony do środka babeczki wychodzi czysty, od 20 do 12 minut.
- Przenieś blaszki na metalową podstawkę. Odwróć babeczki na stojaku; następnie ponownie odwrócić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, górą do góry.
- W misce utrzeć masło na gładką masę. Stopniowo dodawaj cukier cukierniczy; ubijać do gładkości. Jeśli jest zbyt gęsty, aby go rozsmarować, ubij maksymalnie 1 łyżkę mleka, po 1 łyżeczce na raz.
- Mocowanie
- Do każdej babeczki wymieszaj garść wiórków kokosowych z kilkoma kroplami zielonego barwnika spożywczego. Wciśnij oszronioną babeczkę w kokos, aby ją przykryć.
- Kosiarka jest wykonana z korpusu Hersheys Nuggets z ciemnej czekolady, brązowych kół M&Ms i czerwonego silnika M&Ms, utrzymywanych na miejscu odrobiną lukru.
- Uformuj rączkę z kawałka czerwonej koronki z lukrecji, a następnie włóż końce do babeczki.