Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Do średniej miski dodaj mąkę tortową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać trzepaczką i odstawić. Do miski miksera dodać jajka, cukier, wanilię, rum i olej; bić na średniej prędkości przez około 30 sekund. Zmniejsz obroty miksera do niskich i powoli dodawaj około połowy mieszanki mąki.
- Dodaj połowę maślanki, następnie resztę mąki i resztę maślanki; ubijaj do połączenia. Rozdziel ciasto do misek i pokoloruj żelowym barwnikiem spożywczym w kolorze żółtym, fioletowym i zielonym.
- Wlej trochę każdego ciasta do wyściełanej babeczki. Wypełnij wkładki nieco ponad połowę.
- Piecz babeczki 12-14 min.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed zamrożeniem. Do podmrażania
- Ubijaj masło na średnio-wysokich obrotach, używając nasadki łopatkowej miksera stojącego przez 2 minuty na masło jest miękka i puszysta. Zmniejsz prędkość i stopniowo dodawaj cukier puder. Po zmieszaniu całego cukru pudru zwiększ prędkość do średniej i dodaj wanilię, dobrze wymieszaj. Ubijać na średnich obrotach, aż będzie jasna i puszysta, około 2 minut, zeskrobując miskę w razie potrzeby. Aby pokolorować lukier, po prostu ubij z fioletowym, żółtym i zielonym żelowym barwnikiem spożywczym indywidualnie. Użyłem napiwku 1M od Wilton.
350