Babeczki z białej czekolady z ananasem

Babeczki z białej czekolady z ananasem

Składniki:

  • 100 gram mąki
  • 70 gram brązowego cukru
  • 50 mililitrów mleka
  • 50 gramów białej czekolady
  • 50 mililitry oleju extra vergin
  • 2 plastry ananasa
  • 2 jajka
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 1/2 awokado
  • 1 limonka
  • Instrukcje:

    1. Pokrój w kostkę plasterki ananasa i zachowaj część .
    2. W misce ubij jajka z mlekiem i olejem.
    3. Dodaj cukier, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
    4. Dodać czekoladę i 2/3 ananasa.
    5. Wykładać rondel filiżankami do muffinek i wypełniać masą ok. 2/3
    6. Piec w 180C w nagrzanym piekarniku przez 20 minut.
    7. Produkuje się i odstawia do ostygnięcia na ruszcie.
    8. Przygotuj lukier na słodko: z subtelną skórką rigalimoni uzyskaną z pilników i zmiksuj sok z miąższem awokado, dodaj kilka łyżek cukru pudru i waniliową część.
    9. Włóż śmietankę do woreczka i udekoruj babeczki pozostałą skórką z ananasa i limonki.
    10. Przechowuj je w lodówce.