Babeczki z Jagodami

Babeczki z Jagodami

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kubek oleju rzepakowego
  • 1 jajko
  • kubka mleka
  • 1 szklanka świeżego jagody
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanki mąki uniwersalnej
  • 1/4 szklanki niesolonego masła, pokrojonego w kostkę
  • 1 1/2 łyżeczki cynamonu
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Nasmaruj filiżanki do muffinek lub wyłóż wkładkami do muffinek.
    2. Połącz mąkę, 3/4 szklanki cukru, sól i proszek do pieczenia.
    3. Wlej olej rzepakowy do 1 szklanki miarki lub małej miski.
    4. Dodaj jajko i mleko i dobrze wymieszaj.
    5. Wymieszaj to z mąką.
    6. Złóż jagody.
    7. Napełnij babeczki do samej góry i posyp okruchami.