Strona główna » Posiłki » Desery » Muffiny z masłem orzechowym
Opublikowane
1 Stycznia, 2020 Jennifer. 7 komentarzy . Ten post może zawierać linki partnerskie. Twój koszt jest taki sam, ale pomaga we wspieraniu tej witryny i zabawnych gratisów, którymi się dzielimy. Zobacz nasze pełne ujawnienia tutaj.
Te pyszne babeczki z masłem orzechowym to szybki i łatwy przepis na deser lub śniadanie. Wykonane tylko 24 minuty.
Babeczki z masłem orzechowym
Masło orzechowe Babeczki to sycący i pyszny przepis na przygotowanie. Uwielbiam ich wszechstronność! Możesz utrzymać je niskokaloryczne dzięki temu prostemu przepisowi lub wprowadzić kilka zmian, aby były jeszcze smaczniejsze przy zaledwie kilku kaloriach.
JAK ZROBIĆ MUFFINS Z MASŁA ORZECHOWEGO
Uwielbiam robić te babeczki od podstaw. Potrzebujesz tylko garści składników, które prawdopodobnie już masz pod ręką i po prostu 29 minut od początku do końca. Idealnie nadają się na śniadanie lub deser, sprawiają, że w kuchni pachnie NIESAMOWITE!
Wystarczy kilka składników pod ręką:
mąka uniwersalna
Jasnobrązowy cukier
staromodny owies
proszek do pieczenia
Sól
mleko
kremowe masło orzechowe
jajko
WYKONANIE MUFFINÓW OD ZDRAŻANIA
W dużej misce wymieszaj brązowy cukier, płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odłóż na bok.
W małej misce wymieszaj masło orzechowe, jajko i mleko.
Dodaj mieszankę masła orzechowego do mieszanki mąki i mieszaj, aż się połączą.
Foremkę do muffinek napełnić ciastem około 3/4 objętości.
Piec dla 17 -20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta.
Podawaj na ciepło.
Jak zrobić babeczki z masłem orzechowym
JAK PRZECHOWYWAĆ MUFFINS Z MASŁEM ORZECHOWYM
Możesz zamrozić te babeczki w szczelnym pojemniku na okres do 3 miesięcy . Aby ponownie je podgrzać, przykryj ręcznikiem papierowym i podgrzej w kuchence mikrofalowej przez 038-44 sekund lub do momentu ogrzania do żądanej temperatury.
Zamroź babeczki z masłem orzechowym na później
MODYFIKACJE MUFFIN Z MASŁA ORZECHOWEGO
chipsy czekoladowe
banan
plasterki migdałów
mielone orzechy włoskie
Aby uzyskać jeszcze zdrowszą wersję, możesz zastąp mąkę uniwersalną mąką migdałową. To bezglutenowa mąka o większej zawartości białka.
Jeśli podobał Ci się ten przepis, możesz również cieszyć się:
Muffiny Bananowe
Muffiny Podwójnie Czekoladowe
Muffinki z cytrynowym makiem
Babeczki dyniowe
Ciasto bananowe z kawałkami czekolady
Chleb Czekoladowo Bananowy
Jeszcze raz dziękujemy za poświęcenie czasu na przeczytanie tego przepisu! Mamy nadzieję, że spodoba Ci się to przez wiele lat. Chętnie podzielisz się z nami swoimi opiniami. Rozważ ocenę tego przepisu, zostawienie komentarza lub udostępnienie go znajomym. Każda z tych rzeczy pomoże nam określić, co lubisz i co powinniśmy zrobić i udostępnić dalej.