Babeczki z płatkami kukurydzianymi

Babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki:

  • 1 łyżka kakao w proszku
  • 6 filiżanek płatków kukurydzianych
  • 8 łyżek syropu Golden
  • 2 łyżki masła niesolonego
  • )

    Instrukcja:

    1. Roztopić masło i złocisty syrop w ciężkim garnek na kuchence.
    2. Dodaj kakao w proszku i mieszaj, aż będzie gładkie i połączone.
    3. Wlej płatki kukurydziane. Upewnij się, że wszystkie płatki kukurydziane są pokryte mieszanką syropu. *Wyłóż wkładki do babeczek i włóż równe części płatków kukurydzianych do każdej wkładki. Schłodź w lodówce co najmniej 30 minuty przed jedzeniem. Zaczęliśmy z 4 filiżankami płatków kukurydzianych i skończyło się dodaniem kolejnej półtorej filiżanki. Wszystko zależy od Twoich osobistych preferencji.