Bananowo-Kokosowy Bochenek Z Tybetańskimi Jagodami Goji

Bananowo-Kokosowy Bochenek Z Tybetańskimi Jagodami Goji

Składniki:

  • 3 szklanki mąki uniwersalnej
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka posłodzonego wiórka kokosowego
  • 4 jajka
  • 1 szklanka tybetańska jagody goji (namoczone w wodzie i odsączone)
  • 1/4 szklanki syropu z agawy
  • szk. czystego syropu klonowego
  • 2 szklanki zgniecionych dojrzałe banany
  • Instrukcje:

    1. Dodaj odsączone jagody i syrop z agawy w małej misce.
    2. Odłóż na bok W dużej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki (zastrzegając 1 łyżkę stołową), proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier i kokos.
    3. Za pomocą zarezerwowanej mąki obtocz jagody i wrzuć do suchych składników. W osobnej misce ubij jajka i wymieszaj z syropem klonowym i bananami.
    4. Dobij suche składniki i wlej masę jajeczno-bananową. Nie przesadzaj, mieszaj tylko po to, aby zblendować wszystkie składniki.
    5. Łyżkę do przygotowanych foremek do muffinek lub 2 wysmarowanych tłuszczem patelni bochenków 8x4x2.
    6. Piec w nagrzanym 50 piekarniku do 20-24 minuty na babeczki i 50-50 minuty na bochenki.
    7. Muffiny i bochenki są wykonywane, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta.
    8. 350