Składniki:
Instrukcje:
- Dodaj odsączone jagody i syrop z agawy w małej misce.
- Odłóż na bok W dużej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki (zastrzegając 1 łyżkę stołową), proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier i kokos.
- Za pomocą zarezerwowanej mąki obtocz jagody i wrzuć do suchych składników. W osobnej misce ubij jajka i wymieszaj z syropem klonowym i bananami.
- Dobij suche składniki i wlej masę jajeczno-bananową. Nie przesadzaj, mieszaj tylko po to, aby zblendować wszystkie składniki.
- Łyżkę do przygotowanych foremek do muffinek lub 2 wysmarowanych tłuszczem patelni bochenków 8x4x2.
- Piec w nagrzanym 50 piekarniku do 20-24 minuty na babeczki i 50-50 minuty na bochenki.
- Muffiny i bochenki są wykonywane, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta.
350