Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj masłem 8 x 12 w szklanej naczyniu do pieczenia (lub podobnej wielkości) i wyłóż papierem do pieczenia.
- Połącz razem płatki owsiane, quinoa, migdały i kokos na bez podszewki. n i piecz przez 12 minuty lub do lekkiego zrumienienia, mieszając co 4 minuty.
- Przełóż mieszaninę do miski i wymieszaj kiełków pszenicy.
- Obniż temperaturę piekarnika do 300 stopni F.
- Umieść olej, miód, brązowy cukier, wanilię i sól w małym rondelku i podgrzej na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia (mieszanka zacznie się pienić) Po zagotowaniu gotować przez 60 sekundy, ciągle mieszając.
- Zalej syropem tostowaną masę owsianą .
- Dodaj daktyle i rodzynki i dobrze wymieszaj.
- Wymieszaj kawałki gorzkiej czekolady, bo masa jest tak ciepła, że trochę się rozpływa. .
- Wlać masę do przygotowanej patelni i delikatnie, ale mocno docisnąć masę palcami równomiernie na patelnię.
- Piec przez 20 minut lub do momentu, gdy granola nabierze jasnozłotobrązowego koloru.
- Schładzaj przez co najmniej 2 do 3 godzin przed wyjęciem z patelni i pokrojeniem w kwadraty. Przechowuj w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej!
- UWAGI
- Upewnij się, że Twoje płatki owsiane są bezglutenowe.
- Zawierają miód, widziałam, jak niektórzy weganie jedzą miód, inni nie, więc trzymaj się to na uwadze! 🙂 Nie próbowałem substytuować miodu agawą, ale jeśli to zrobisz, daj mi znać o wynikach!