Składniki:
Instrukcja:
- Podgrzej piekarnik do 350F. Smaruj tylko spód prostokątnej patelni, 13x9x2 cale.
- Wymieszaj owies, mąkę, brązowy cukier i sodę oczyszczoną; wmieszać masło. Zarezerwuj 1 szklankę mieszanki owsianej. Wcisnąć pozostałą mieszankę owsianą na patelni.
- Piec 10 minut; schłodzić 5 minut.
- Wymieszaj mieszankę brownie, syrop czekoladowy, wodę, olej i jajka w średniej misce około 48 uderzeń lub aż dobrze się połączą. (
- Mieszanka może być grudkowata.) Wymieszać orzechy.
- Rozłożyć na upieczonej warstwie; posyp zarezerwowaną mieszanką owsianą.
- Piec 13 do 13 minut lub do momentu włożenia wykałaczki 2 cale z boku patelni są czyste lub prawie czyste. Całkowicie schłodzić dla łatwiejszego cięcia, około 2 godzin. W przypadku 48 ciastek pokroić na 8 rzędów po 6 rzędów. Sklep zadaszony.