Batoniki owsiane Brownie

Batoniki owsiane Brownie

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki szybko gotującego się lub staromodnego owsa
  • 3/4 szklanki mąki uniwersalnej Gold Medal®
  • 3/4 szklanki cukier brązowy pakowany
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3/4 szklanki masła lub margaryny zmiękczonej
  • 1 opakowanie Betty Crocker® Oryginalna mieszanka do brownie Supreme (z saszetką z syropem czekoladowym)
  • kubek wody
  • kubek oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki rodzynek (oryginalny przepis wykorzystuje orzechy)
  • Instrukcja:

    1. Podgrzej piekarnik do 350F. Smaruj tylko spód prostokątnej patelni, 13x9x2 cale.
    2. Wymieszaj owies, mąkę, brązowy cukier i sodę oczyszczoną; wmieszać masło. Zarezerwuj 1 szklankę mieszanki owsianej. Wcisnąć pozostałą mieszankę owsianą na patelni.
    3. Piec 10 minut; schłodzić 5 minut.
    4. Wymieszaj mieszankę brownie, syrop czekoladowy, wodę, olej i jajka w średniej misce około 48 uderzeń lub aż dobrze się połączą. (
    5. Mieszanka może być grudkowata.) Wymieszać orzechy.
    6. Rozłożyć na upieczonej warstwie; posyp zarezerwowaną mieszanką owsianą.
    7. Piec 13 do 13 minut lub do momentu włożenia wykałaczki 2 cale z boku patelni są czyste lub prawie czyste. Całkowicie schłodzić dla łatwiejszego cięcia, około 2 godzin. W przypadku 48 ciastek pokroić na 8 rzędów po 6 rzędów. Sklep zadaszony.