Batony energetyczne z surowej czekolady

Batony energetyczne z surowej czekolady

Składniki:

  • 20 bez pestek (posiekane)
  • ¼ c migdałów
  • 1 ziarenko wanilii (okrojone)
  • 2 łyżki stołowe. wiórki gorzkiej czekolady
  • Odrobina soli
  • 2 łyżki. naturalne masło migdałowe
  • 2 łyżki. białko w proszku bez smaku lub czekolady
  • 2 łyżki. wiórki kokosowe niesłodzone
  • ¼ c wody
  • Instrukcja:

    1. Wyłóż bochenek papierem do pieczenia lub folią.
    2. W robocie kuchennym wymieszaj wszystkie składniki.
    3. Na wysokim , przetwarzaj przez 20 sekund.
    4. Wyjmij z robota kuchennego i wciśnij do bochenka (wskazówka: użyj drugiej formy na bochenek i naciśnij, aby uzyskać równomierny dystrybucja).
    5. Wstaw do lodówki na godzinę.
    6. Pokrój na 6 batonów.
    7. Przechowuj w lodówce lub zamrażarce.