Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 55 stopni F. Posmaruj masłem 913 calową patelnię.W średniej misce, wymieszać 1 szklankę cukru, mąkę, mąkę migdałową, sól i proszek do pieczenia. Użyj widelca lub krajalnicy do ciasta, aby zmiksować masło i jajko. Ciasto będzie się kruszyć. Ewentualnie możesz rozdrobnić suche składniki w robocie kuchennym z masłem do uzyskania kamyka, a następnie wymieszać jajko, aż wszystko się połączy. Wlej połowę ciasta na patelnię wysmarowaną masłem. W innej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, wanilię i sok pomarańczowy.
- Wymieszaj żurawinę.
- Rozsyp równomiernie masę żurawinową na cieście na patelni.
- Do pozostałego ciasta dodaj 1/4 łyżeczki cynamonu, a następnie pokrusz ciasto na jagody.
- Piecz przez 45-55 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie jasnozłotobrązowy. Całkowicie schłodzić i schłodzić w lodówce przed pokrojeniem na kwadraty. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce. Wystarczy wrzucić migdały do robota kuchennego, aż zostaną drobno zmielone, aby uzyskać mączkę migdałową.