Bezglutenowe ciasteczka z masłem orzechowym Kiss

Bezglutenowe ciasteczka z masłem orzechowym Kiss

Składniki:

  • 1/4 szklanki tłuszczu piekarskiego o smaku maślanym
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki niesłodzonego musu jabłkowego
  • 3 łyżeczki wanilii ekstrakt
  • 1 szklanka mąki z białego ryżu
  • 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki mąki z tapioki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 48 Hershey&#;s pocałunki z mlecznej lub ciemnej czekolady
  • Instrukcje:

  • Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
  • In dużej misce utrzeć tłuszcz piekarski, brązowy cukier i masło orzechowe na jasną i puszystą masę. Ubij jajko, mus jabłkowy i ekstrakt waniliowy (mieszanka będzie wyglądać na zsiadłą).
  • Połącz mąkę ryżową, skrobię ziemniaczaną, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej śmietany i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
  • Uformować z ciasta kulki o średnicy 1 cala.
  • Ułożyć w odległości 2 cali na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
  • Piec 9 do minut lub do momentu, aż lekko się popękają.
  • Natychmiast wciśnij czekoladowy pocałunek w środek każdego ciasteczka. Ostudź przez 2 minuty przed wyjęciem z foremek na metalową podstawkę.