Bezglutenowe Wegetariańskie Sajgonki Z Tajskim Sosem Orzechowym

Bezglutenowe Wegetariańskie Sajgonki Z Tajskim Sosem Orzechowym

Składniki:

  • 1 1/4 uncji suchego makaronu ryżowego (cienkiego makaronu ryżowego) lub enoug
  • 1 1/4 szklanki startej marchwi
  • 1 1/4 szklanki szatkowana kapusta
  • 2 szalotki (biała i zielona część) pokrojone w bardzo cienkie plastry
  • 15 świeże listki bazylii, posiekane
  • posiekana świeża mięta
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 1/4 szklanki rozgniecione orzeszki ziemne
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • 1 łyżka bezglutenowego sosu sojowego (Tamari)
  • 1/2 łyżki świeżego sok z limonki
  • 1 łyżeczka prażonego (ciemnego) oleju sezamowego
  • 15 cale (8 cali) okrągłe bezglutenowe wiosenne owijki do bułek (wykonane z t
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki Creamy Peanut Masło (ja używam Earth Balance Natural Creamy Peanut Butter)
  • 1 1/2 łyżki bezglutenowego sosu sojowego (Tamari)
  • 1 łyżka mleka kokosowego
  • 1 łyżka świeżego soku z limonki
  • 1 łyżeczka chińskiej pasty chili (użyj ostrej lub słodkiej pasty chili w zależności od według własnego gustu pref
  • 1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
  • Instrukcje:

    1. Zagotuj wodę w dużym garnku na dużym ogniu.
    2. Zdjąć z ognia i wymieszać z makaronem ryżowym.
    3. Odstawić minuty, od czasu do czasu mieszając lub do momentu, aż zmiękną i zmętniają.
    4. Odcedzić i płukać pod zimną wodą przez 30 sekundy; ponownie odcedzić.
    5. Pokrój na kawałki o długości 1 cala i przełóż do dużej miski.
    6. Wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem papieru ryżowego i sosu, dodaj do makaron i dobrze wymieszaj.
    7. Przygotuj miskę z ciepłą wodą na tyle dużą, aby zanurzyć w niej papier ryżowy. Pracując z jednym papierem na raz, zanurz papier ryżowy w ciepłej wodzie, aż zacznie mięknąć, 8- sekund.
    8. Przenieś na płaskie powierzchnia robocza. Pracując szybko, nałóż około 1/4 szklanki nadzienia na każde opakowanie. Zawiń dolną część opakowania na nadzienie, a następnie zawiń każdą stronę w kierunku środka.
    9. Zroluj każdą rolkę od dołu do góry, tak ciasno, jak to możliwe bez rozrywania opakowania. Zawiń w folię, aby nie wyschła. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.