Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 42
- W dużej brytfannie włożyć pomidory, cebulę, paprykę, jalapeno i czosnek.
- Posyp oliwą i piecz przez 30 minut lub do momentu, gdy warzywa zmiękną.
- Niech warzywa ostygną. (Uwaga: jeśli skórka papryki pasilla nie jest pokryta pęcherzami, umieść ją pod brojlerem na 5 10 więcej minut, aby ułatwić odklejanie skórki.)
- Obierz skórkę papryki pasilla, a następnie włóż wszystkie warzywa do robota kuchennego. Pulsuj, aż się posieka.
- Podgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku i dodaj przyprawy.
- Podgrzewaj, aż zacznie pachnieć.
- Dodaj indyka i gotuj, aż się zrumieni. Zdeglasować jasnym piwem.
- Dodaj bulion z kurczaka i warzywa z robota kuchennego. Smaż przez 45 min-1 godzinę lub do zgęstnienia. I fasolę i gotuj przez 1/2 godziny dłużej.
- Dodaj mrożoną kukurydzę i wymieszaj, aby połączyć. Zdejmij ogień i ostudź.
- Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną.
45