Biała Fasola Indyk Chili

Biała Fasola Indyk Chili

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 funty pomidorów (około 15)
  • 1 cebula pokrojona na ćwiartki
  • 3 papryczki pasilla
  • 1 jalapeno
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki chili w proszku
  • 1 łyżeczka proszku chipotle
  • 2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki kolendry
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 funty mielonego indyka
  • uncji butelka jasnego piwa
  • 2 szklanki kurczaka zapas
  • 2 puszki fasoli cannellini, odsączonej i wypłukanej
  • 1 szklanka mrożonej białej kukurydzy (lub więcej, myślę, że zużyłam około 2 szklanek)
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 42
    2. W dużej brytfannie włożyć pomidory, cebulę, paprykę, jalapeno i czosnek.
    3. Posyp oliwą i piecz przez 30 minut lub do momentu, gdy warzywa zmiękną.
    4. Niech warzywa ostygną. (Uwaga: jeśli skórka papryki pasilla nie jest pokryta pęcherzami, umieść ją pod brojlerem na 5 10 więcej minut, aby ułatwić odklejanie skórki.)
    5. Obierz skórkę papryki pasilla, a następnie włóż wszystkie warzywa do robota kuchennego. Pulsuj, aż się posieka.
    6. Podgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku i dodaj przyprawy.
    7. Podgrzewaj, aż zacznie pachnieć.
    8. Dodaj indyka i gotuj, aż się zrumieni. Zdeglasować jasnym piwem.
    9. Dodaj bulion z kurczaka i warzywa z robota kuchennego. Smaż przez 45 min-1 godzinę lub do zgęstnienia. I fasolę i gotuj przez 1/2 godziny dłużej.
    10. Dodaj mrożoną kukurydzę i wymieszaj, aby połączyć. Zdejmij ogień i ostudź.
    11. Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną.
    12. 45