Składniki:
)
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Linia blacha do pieczenia pergaminem.
- Mąkę, mieszankę na muffinki, cukier, żurawinę, orzechy włoskie, skórkę z cytryny i obie czekoladki wymieszaj razem.Zrób zagłębienie na środku i dodaj jajka i wanilię.
- Wymieszać widelcem, a następnie dodać sok z cytryny, aby uformować sztywne ciasto.Rękami dobrze posypanymi mąką zagnieść ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.Uformować 12″ x 4 ” log ciasta i ułóż na blasze do pieczenia.
- Piec 30 minut, aż się zrumieni.
- Rem Zapiekaj w piekarniku i pozostaw do ostygnięcia na ruszcie do pieczenia przez około minut. Za pomocą ząbkowanego noża delikatnie pokrój kłodę w cienkie plasterki (około 3/4 cala szerokości). Włóż plastry z powrotem na blachę wyłożoną pergaminem i piecz przez dodatkowe 20 minuty. Ostudź i dodaj polewę czekoladową (roztopioną w podwójnym bojlerze)
350