Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
- Wrzuć jabłka z cynamonem i przyprawą do ciasta dyniowego.
- Roztop masło w rondelku i dodaj jabłka.
- Gotuj i gotuj do miękkości, około 10 minut.
- Zdejmij z ognia i ostudź.
- Rozpuść syrop karmelowy w rondlu na małym ogniu.
- Wymieszaj posiekane orzeszki ziemne z syropem karmelowym i wyjmij od ciepła. Wyjmij bułeczki cynamonowe z puszki i rozwiń każdą na desce do krojenia.
- Wymieszaj razem jabłka i orzeszki ziemne i umieść małą porcję łyżeczki w bułce cynamonowej, ostrożnie zwijając ją po drodze.
- Połóż sok z podsmażonych jabłek na dnie wysmarowanej tłuszczem x9 calowej patelni.
- Weź bułeczki cynamonowe i ułóż je do góry nogami na patelni.
- Włóż bułki do piekarnika i piecz je przez 35 minuty lub do upieczenia ciasta w pełni.
- Wyjmij rolki i natychmiast przełóż je na inny talerz. Pozwól bułkom ostygnąć przez 10 minut.
- Wyjmij lukier z opakowania bułek cynamonowych i roztop go przez 10 sekund w kuchence mikrofalowej.
- Za pomocą widelca nałóż go na wierzch każdej rolki.
- Górne bułki z Tropical Foods PB&J
- Mieszać.