Bon „jabłko” Tite cynamonowe bułeczki

Bon „jabłko” Tite cynamonowe bułeczki

Składniki:

  • 2 łyżki stołowe. Tropical Food's PB&J Mix®
  • 1 jabłko Granny Smith, obrane i posiekane małe
  • 1 opakowanie bułeczek cynamonowych
  • 1 łyżeczka. cynamon
  • 1 łyżeczka przyprawa do ciasta dyniowego
  • ½ masła paluszkowego
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki. syrop karmelowy
  • ½ szklanki orzeszków ziemnych, posiekanych
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
    2. Wrzuć jabłka z cynamonem i przyprawą do ciasta dyniowego.
    3. Roztop masło w rondelku i dodaj jabłka.
    4. Gotuj i gotuj do miękkości, około 10 minut.
    5. Zdejmij z ognia i ostudź.
    6. Rozpuść syrop karmelowy w rondlu na małym ogniu.
    7. Wymieszaj posiekane orzeszki ziemne z syropem karmelowym i wyjmij od ciepła. Wyjmij bułeczki cynamonowe z puszki i rozwiń każdą na desce do krojenia.
    8. Wymieszaj razem jabłka i orzeszki ziemne i umieść małą porcję łyżeczki w bułce cynamonowej, ostrożnie zwijając ją po drodze.
    9. Połóż sok z podsmażonych jabłek na dnie wysmarowanej tłuszczem x9 calowej patelni.
    10. Weź bułeczki cynamonowe i ułóż je do góry nogami na patelni.
    11. Włóż bułki do piekarnika i piecz je przez 35 minuty lub do upieczenia ciasta w pełni.
    12. Wyjmij rolki i natychmiast przełóż je na inny talerz. Pozwól bułkom ostygnąć przez 10 minut.
    13. Wyjmij lukier z opakowania bułek cynamonowych i roztop go przez 10 sekund w kuchence mikrofalowej.
    14. Za pomocą widelca nałóż go na wierzch każdej rolki.
    15. Górne bułki z Tropical Foods PB&J
    16. Mieszać.