Boudin

Boudin

Składniki:

  • 6 kubków ugotowanego ryżu
  • 2 pęczki posiekanej zielonej cebuli
  • 1 duża posiekana cebula
  • 1 pęczek pietruszki, siekana
  • pieprz do smaku
  • 2 funty mięsa wieprzowego
  • 1 1/2 funta wątróbki wieprzowej
  • 5 łyżeczek soli
  • Osłonki kiełbasiane namoczone w zimnej wodzie

Instrukcja:

    1. Mięso wieprzowe, wątróbkę i przyprawy gotujemy w wodzie (na przykrycie), aż mięso się rozpadnie; usuń mięso i zachowaj trochę bulionu. Zmiel mięso, cebulę, zieloną cebulę i natkę pietruszki (pozostawiając około 1/2 szklanki szczypty zielonej cebuli i natki pietruszki).
    2. Wymieszaj mieszankę mielonego mięsa z 1/2 filiżanki zielonej cebuli i natki pietruszki, ryżu i tyle bulionu, aby zrobić wilgotny dressing. Włożyć dressing do osłonki za pomocą nadziewarki do kiełbasek.