Składniki:
- 6 kubków ugotowanego ryżu
- 2 pęczki posiekanej zielonej cebuli
- 1 duża posiekana cebula
- 1 pęczek pietruszki, siekana
- pieprz do smaku
- 2 funty mięsa wieprzowego
- 1 1/2 funta wątróbki wieprzowej
- 5 łyżeczek soli
- Osłonki kiełbasiane namoczone w zimnej wodzie
Instrukcja:
-
- Mięso wieprzowe, wątróbkę i przyprawy gotujemy w wodzie (na przykrycie), aż mięso się rozpadnie; usuń mięso i zachowaj trochę bulionu. Zmiel mięso, cebulę, zieloną cebulę i natkę pietruszki (pozostawiając około 1/2 szklanki szczypty zielonej cebuli i natki pietruszki).
- Wymieszaj mieszankę mielonego mięsa z 1/2 filiżanki zielonej cebuli i natki pietruszki, ryżu i tyle bulionu, aby zrobić wilgotny dressing. Włożyć dressing do osłonki za pomocą nadziewarki do kiełbasek.