Składniki:
Instrukcje:
- Ubij wołowinę między dwa arkusze folii plastikowej z młotkiem do zmiękczania mięsa do grubości około cala, uważając, aby mięso nie zostało dziurawe lub rozdarte. Wszelkie dziury, które się pojawią, można w następnym kroku załatać kawałkiem prosciutto lub salami.
- Ułóż prosciutto i salami w jednej warstwie na wołowinie. Jeśli w wołowinie są jakieś dziury lub cienkie miejsca, upewnij się, że mięso jest na tych obszarach.
- Rozłóż bułkę tartą na salami w równej warstwie, pozostawiając cal z każdej strony, aby się zwijać mięso łatwiejsze.
- Posyp serem bułkę tartą i skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek.
- Ostrożnie zagnij brzegi i zacznij rolować wołowinę . Zawiąż rolkę w kilku miejscach sznurkiem kuchennym i delikatnie natrzyj zewnętrzną stronę rolki pozostałym olejem.
- Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Za pomocą szczypiec podsmażyć cały rulon, łącznie z końcówkami, aż się ładnie zrumieni. Gdy mięso się zarumieni, podgrzej sos marinara, czosnek i wino w holenderskim piekarniku lub patelni na tyle dużej, by zmieściła się bułka. delikatnie dusić. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Braole na zdjęciu zajęło 3 godziny, zanim widelec włożony w mięso łatwo się wsunął.
- Gdy zmięknie, ostrożnie wyjmij bułkę wołową z sosu i połóż na półmisku.
- Pozostaw rolkę do ostygnięcia przez około 5 10 minut i zdejmij sznurek. Braole pokrój w plastry i podawaj z makaronem lub gnocchi z sosem na wierzchu i dużą ilością parmezanu.
10