Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350 F. Obficie posmaruj skórki ziemniaków olejem (skórka będzie chrupiąca).
- Piecz przez 1 do 1 1/2 godziny lub do miękkości.
- Podczas gdy ziemniaki pieczą się w piekarniku, posiekaj i wymieszaj czerwoną cebulę, pomidor, czosnek, świeżą bazylię i ser w mała miska. Odłóż na bok.
- Kiedy ziemniaki są gotowe, odetnij małe plasterki z wierzchu każdego ziemniaka, wydrąż miąższ i umieść w dużej misce.
- Ułóż puste skorupki na blasze do pieczenia i zmniejsz temperaturę piekarnika do 150 F.
- Wymieszaj i rozgnieć z kulturami mlecznymi, masłem i oliwą z oliwek.
- Wlej mieszankę bruschetta i dobrze wymieszaj. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem.
- Wlej mieszankę ziemniaków bruschetta z powrotem do muszli i ponownie włóż do piekarnika, aby się ogrzały. Jeśli ziemniaki nie zostaną ponownie podgrzane do wysokiej temperatury, enzymy zawarte w nabiale zostaną zachowane.