Brzoskwinie, pomidory i przekład z koziego sera z sosem brzoskwiniowo-bazyliowym

Brzoskwinie, pomidory i przekład z koziego sera z sosem brzoskwiniowo-bazyliowym

Składniki:

  • 12 • o liściach bazylii
  • 12 • pomidorach koktajlowych lub daktylowych
  • 25 mililitry • oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 6 łyżek • smarownego koziego sera
  • 2 • średnie brzoskwinie
  • • sól i pieprz do smaku
  • Instrukcja:

    1. Pokrój końce każdego pomidora i obierz je. Pomidory pokrój wzdłuż na 3-4 plastry. Wyrzuć nasiona.Obierz brzoskwinie.Za pomocą mandoliny pokrój brzoskwinie. Rozpocznij krojenie jednej strony, a potem drugiej strony. Musisz pokroić wszystkie 4 boki brzoskwini. Postaraj się uzyskać jak najwięcej miazgi. Ponieważ nie dostaniesz wszystkich okrągłych plastrów, zachowaj półksiężycowe plastry do przygotowania sosu. Aby przygotować sos, ułóż półksiężycowe plastry brzoskwini, 6 listków bazylii i 25 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na zlewce.
    2. Dodaj sól i pieprz do smaku.Wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz kremową konsystencję. Około 2-3 minut. Używając łyżki stołowej ułóż sos na talerzu, formując grubą kreskę.
    3. Ułóż na środku okrągły metalowy foremnik do ciasta.
    4. Rozłóż kozi ser na dnie okrągłej krajarki.Ułóż pomidory na wierzchu.
    5. Dodaj jeden ręcznie pokrojony liść bazylii.Ułóż plasterki brzoskwini.Kontynuuj nakładanie warstw, aż położysz brzoskwinie na wierzchu.
    6. Dodaj jedną spód pomidora i dwa małe listki bazylii do dekoracji. Przed zdjęciem foremki pozostaw ją na około 12 minut, aby ciasto się uspokoiło.
    7. 25