Składniki:
Instrukcja:
- Pokrój końce każdego pomidora i obierz je. Pomidory pokrój wzdłuż na 3-4 plastry. Wyrzuć nasiona.Obierz brzoskwinie.Za pomocą mandoliny pokrój brzoskwinie. Rozpocznij krojenie jednej strony, a potem drugiej strony. Musisz pokroić wszystkie 4 boki brzoskwini. Postaraj się uzyskać jak najwięcej miazgi. Ponieważ nie dostaniesz wszystkich okrągłych plastrów, zachowaj półksiężycowe plastry do przygotowania sosu. Aby przygotować sos, ułóż półksiężycowe plastry brzoskwini, 6 listków bazylii i 25 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na zlewce.
- Dodaj sól i pieprz do smaku.Wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz kremową konsystencję. Około 2-3 minut. Używając łyżki stołowej ułóż sos na talerzu, formując grubą kreskę.
- Ułóż na środku okrągły metalowy foremnik do ciasta.
- Rozłóż kozi ser na dnie okrągłej krajarki.Ułóż pomidory na wierzchu.
- Dodaj jeden ręcznie pokrojony liść bazylii.Ułóż plasterki brzoskwini.Kontynuuj nakładanie warstw, aż położysz brzoskwinie na wierzchu.
- Dodaj jedną spód pomidora i dwa małe listki bazylii do dekoracji. Przed zdjęciem foremki pozostaw ją na około 12 minut, aby ciasto się uspokoiło.
25