Bukiety z bekonu i jajek

Bukiety z bekonu i jajek

Składniki:

  • 16 Kawałki Boczku z Indyka
  • 1 ½ Szklanki Białka Jaj (ja użyłam białek z 10 Jajka)
  • ½ pomidora romskiego- pokrojone w kostkę
  • ½ awokado- pokrojone w kostkę
  • ser kozi
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeża bazylia
  • Instrukcje:

    1. Wstępnie
    2. Rozgrzej piekarnik do 350F.
    3. Ugotuj boczek na naoliwiona / rozpylona patelnia do gotowania na średnim ogniu. NIE gotuj w pełni tylko minutę lub dwie z każdej strony. Wystarczająco do ugotowania, ale nie chrupiące.
    4. Usuń bekon z patelni i odłóż na bok.
    5. Spryskaj mini filiżanki do muffinek olejem/sprayem do gotowania.
    6. Wyłóż miseczki na muffinki po jednym kawałku boczku; owinąć go całkowicie.
    7. W małej misce (najlepiej z dziobkiem) ubij białka i wymieszaj z pomidorami i awokado. (Lub dowolny inny wybrany przez Ciebie wypełniacz)
    8. Powoli wlewaj mieszankę jajeczną do każdego bukietu bekonu.
    9. Na wierzch posyp pokruszonym kozim serem.
    10. Piecz przez 15 minuty lub do momentu, gdy wszystkie bukiety jajek stwardnieją.
    11. Wyjmij i ostudź lekko i umieść je na talerzu.
    12. Na wierzch ze świeżą bazylią.
    13. Ciesz się!!!
    14. 350