Składniki:
Instrukcje:
- Wstępnie
- Rozgrzej piekarnik do 350F.
- Ugotuj boczek na naoliwiona / rozpylona patelnia do gotowania na średnim ogniu. NIE gotuj w pełni tylko minutę lub dwie z każdej strony. Wystarczająco do ugotowania, ale nie chrupiące.
- Usuń bekon z patelni i odłóż na bok.
- Spryskaj mini filiżanki do muffinek olejem/sprayem do gotowania.
- Wyłóż miseczki na muffinki po jednym kawałku boczku; owinąć go całkowicie.
- W małej misce (najlepiej z dziobkiem) ubij białka i wymieszaj z pomidorami i awokado. (Lub dowolny inny wybrany przez Ciebie wypełniacz)
- Powoli wlewaj mieszankę jajeczną do każdego bukietu bekonu.
- Na wierzch posyp pokruszonym kozim serem.
- Piecz przez 15 minuty lub do momentu, gdy wszystkie bukiety jajek stwardnieją.
- Wyjmij i ostudź lekko i umieść je na talerzu.
- Na wierzch ze świeżą bazylią.
- Ciesz się!!!
350