Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 400 Stopnie F. Smar blacha do pieczenia; odstaw na bok.
- Połącz mąkę, ser, proszek do pieczenia, oregano i sól w dużej misce lub robocie kuchennym.
- Pokrój masło za pomocą blendera do ciasta, dwóch noży lub nasion roślin strączkowych malaksera, aż masa będzie przypominała grube okruchy. (Jeśli zmiksujesz w robocie kuchennym, przenieś mieszaninę do dużej miski.)
- Połącz mleko, jajka i sos Tabasco w małej misce, aż dobrze się połączą; wmieszać do mieszanki mąki tylko do zwilżenia. Dodaj cebulę. (Ciasto będzie lepkie.)
- Ułóż ciasto na środku przygotowanej blachy do pieczenia; wklep ciasto w 9″ okrąg.
- Pokrój okrąg na 8 klinów.
- Piecz 20-25 minut lub do momentu, aż złocisto-brązowy i drewniany kij włożony na środku wyjdzie czysty.
- Zdejmij z patelni. Schłodź na ruszcie 10 minut.
- Podawaj ciepłe lub zimne.
400