Składniki:
Instrukcje:
- Namocz chleb w mleku.Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej.
- Dodaj cebulę i smaż mieszając przez około 3 minuty.
- Dodaj grzyby i pietruszkę i gotuj 5 minut lub do momentu, gdy z grzybów nie będzie już wypływać sok.W dużej misce wymieszaj mięso z indyka i kiełbasy.
- Dodaj jajko, parmezan, szałwię, wyciśnij mleko z chleba i dodaj d chleb do masy mięsnej.
- Dodaj masę cebulową i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
- Wymieszaj wszystko razem, aż chleb będzie dobrze włożony, a warzywa równomiernie rozprowadzone.
- Wstaw do lodówki na 10 minut do zestalenia.Uformuj rękami pojedyncze bułeczki mięsne lub paszteciki.
- Rozwałkuj je na bułce tartej i ułóż na dużym kawałku pergaminu.W bardzo dużym patelnię na średnim ogniu, dodać olej. Gdy olej jest gorący, ale się nie pali, podsmaż mięso na złoty kolor, a po lekkim dociśnięciu nie będą wyciekać soki.
- Przed podaniem zdejmij z patelni i połóż na ręczniku papierowym.
10