Składniki:
Instrukcja:
- W małym rondelku zagotuj 1/2 szklanki wody.
- Dodaj komosę ryżową, przykryj i zmniejsz ogień. Gotuj do wchłonięcia płynu, ~ 3-5 minut. Odłóż na bok.
- W robocie kuchennym, dynia piżmowa, 2 uncje. feta, 1 1/2 łyżeczki kminku, czerwona papryka, cynamon, kurkuma, sól morska i pieprz do połączenia. Złożyć komosę ryżową, orzechy włoskie i jajko.
- Uformować cztery placki. Na dużej patelni, z odrobiną oleju kokosowego lub masła organicznego, ugotuj hamburgery na średnim ogniu, aż będą chrupiące i chrupiące na zewnątrz, 8-10 minut z każdej strony.
- Tymczasem w małej miseczce wymieszaj resztę fety, 1/4 łyżeczki skórki z cytryny, sok z cytryny z połowy cytryny i odrobinę kminku (~1/2 łyżeczki). Dopraw solą i pieprzem.
- Podawaj burgery na pełnoziarnistej bułce z kilkoma młodymi zieleninami i kremowym sosem feta.