Całkowicie Świeża Pomidorowa Lasagne

Całkowicie Świeża Pomidorowa Lasagne

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 duże jajko
  • 3 łyżeczki + 1 mąka
  • 8 uncji świeżej mozzarelli
  • )

  • 1/8 łyżeczki drobno zmielonego pieprzu
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszu oregano
  • 8 makaronów lasagne bez gotowania
  • 1 uncja tartego parmezanu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 funty świeżych dojrzałych pomidorów
  • 5 szklanek wody
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 375.Rozpocznij sos beszamelowy i wykonaj kolejne kroki (4-
    2. na w tym samym czasie, gdy pracujesz nad tym. Najlepiej, zanim skończysz beszamel składniki lasagne będą gotowe.Aby zrobić sos beszamelowy: roztop masło w rondelku wielkości kwarty na średnim ogniu.Gdy masło się rozpuści dodaj mąkę i wymieszaj drewnianą łyżką.
    3. Dodaj kilka łyżek mleka, wymieszaj, a następnie dodaj jeszcze kilka.Teraz dodawaj małe ilości mleka, uncję lub dwie na raz , i pozwól, aby mleko się rozgrzało, zanim włożysz je do zasmażki. Upewnij się, że poprzednia partia jest w pełni zmieszana, a sos jest gładki, zanim dodasz więcej mleka. Gdy już dodasz całe mleko, a sos będzie ostry i gładki, dodaj sól i pieprz. Przykryj szczelnie pokrywką i odstaw na bok, aż będzie gotowy do użycia.Pokrój 8 uncji mozzarelli na calowe kawałki i posyp lekko solą.Pokrój wierzch i spód pomidorów i wyrzuć lub zachowaj do innego użycia.
    4. Pokrój resztę każdego pomidora na calowe krążki.Włóż 5 filiżanek gorącej wody (nie wrzącej) do rondla lub zapiekanki i wrzucaj po jednym makaronie do gotowania.
    5. Makaron moczyć przez minuty. W szklanej patelni ułożyć lasagne w następującej kolejności:-Warstwa niedogotowanych plastrów pomidora.
    6. Skropić oliwą i posypać solą i oregano.-1 Makaron-Ćwiartka mozzarelli rozłożona na wierzchu-Ćwierć szklanki beszamelu rozłożona na wierzchu-
    7. Posypać parmezanem-1 Makaron – Warstwa niedogotowanych plastrów pomidora.
    8. Skropl oliwą i posyp solą i oregano.Kontynuuj sekwencję z pozostałym makaronem i nadzieniem, kończąc warstwę plastrów pomidora skropionych oliwą i posypanych sól i oregano.
    9. Piecz w 375 przez 40-45 minut, aż beszamel napuchnięte, a brzegi bulgoczą.
    10. Odstawiaj do ostygnięcia przez 039 minuty przed podaniem.