Ceviche z tuńczykiem Ahi

Ceviche z tuńczykiem Ahi

Składniki:

  • 1 stek z tuńczyka ahi (mniej niż 1 funt)
  • 5 małych listków świeżej mięty
  • 1/2 łyżki octu ryżowego (zalecane : O Ocet Ryżowy Yuzu O 1/2 papryki Serrano, bardzo cienko pokrojony1 Sok z limonki5 Małe listki świeżej mięty Posypka czarnym sezamem (opcjonalnie)
  • 1 Sok z limonki
  • 1/2 pieprzu serrano, bardzo cienko pokrojonego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1W średniej misce wymieszaj sos sojowy, prażony olej sezamowy, ocet ryżowy, pieprz Serrano, sok z limonki, mięta i sezam.Następnie dodaj pokrojonego w kostkę tuńczyka i wymieszaj.
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 3Podawaj od razu do kopiec na krakersy, chipsy, mikro-zielone, a nawet pieczone plasterki słodkich ziemniaków.
  • Instrukcje:

    1. W średniej misce wymieszaj sos sojowy, prażony olej sezamowy, ocet ryżowy, pieprz Serrano, sok z limonki, miętę i sezam.Następnie dodaj pokrojonego w kostkę tuńczyka i wymieszaj. jest gotowy do spożycia, gdy tylko zostanie wyrzucony i pokryty, ale można go marynować w razie potrzeby kilka minut. Tuńczyk prawie natychmiast zacznie bieleć, co jest oznaką, że gotuje się z kwasowości soku z limonki. Nie trzeba gotować tuńczyka. W rzeczywistości najlepiej podawać natychmiast, gdy jest delikatny i wilgotny.
    2. Podawaj natychmiast, usypując na wierzchu krakersy, chipsy, mikro-zielone, a nawet pieczone plasterki słodkich ziemniaków .
    3. 039