Chavrie nadziewane burgery z indyka

Chavrie nadziewane burgery z indyka

Składniki:

  • 2 szt. Jajka
  • łyżeczka ½ posiekanego czosnku
  • 4 uncje świeżego sera koziego Chavrie (najlepiej dziennik działa)
  • 2 funty ½ mielonego indyka
  • 6 szt. Bułki hamburgerowe
  • łyżeczka ½ listków tymianku
  • Instrukcja:

    1. Pokrój kozi ser Chavrie na 6 równych krążków
    2. W dużej misce połącz mielonego indyka, jajka, czosnek i szczyptę soli i pieprzu .
    3. Wymieszaj delikatnie, aby połączyć wszystkie składniki; nie przesadzać. Uformować z masy mięsnej 12 paszteciki. Na 6 z hamburgerów delikatnie umieść krążki Chavrie na hamburgerze, lekko dociskając.
    4. Ułóż pozostałe hamburgery na wierzchu, dociśnij i uszczelnij krawędzie, aby całkowicie zamknąć nadzienie, tworząc w sumie 6 hamburgerów.
    5. Ułóż kotlety na grillu 4 minuty, aż spód stanie się brązowy. Obróć hamburgery i gotuj jeszcze 4 minuty lub do czasu, gdy upieczesz według własnych upodobań.
    6. Ułóż bułeczki i podawaj z ulubionymi dodatkami