Chimichurri

Chimichurri

Składniki:

  • 3 łyżki stołowe. – Posiekane kapary (pominęłam te)
  • 1 Pęczek Posiekanej Kolendry
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki . – Świeży pieprz czarny mielony
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 Pęczek posiekanej pietruszki
  • 1/2 łyżeczki – Płatki czerwonej papryki
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • 1 1/2 łyżeczki – Sól
  • Instrukcje:

    1. Umieść natkę pietruszki, kolendrę i czosnek do średniej miski i wymieszaj.
    2. Dodaj ocet, sól, czerwony i czarny pieprz i wymieszaj.
    3. Wlej oliwę olej i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Pozostaw mieszaninę na 30 minuty, aby smaki się zmieszały. Ten sos świetnie nadaje się nie tylko do steków, ale myślę, że świetnie sprawdzi się również na wieprzowinie i kurczaku.
    4. 30