Chipsy Brzoskwiniowo-Jagodowe

Chipsy Brzoskwiniowo-Jagodowe

Składniki:

  • 9 dużych, dojrzałych brzoskwiń – (około 4 funtów)
  • 2 litry jagód – (4 szklanki)
  • 1/2 szklanki cukru plus
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki tapioki do szybkiego gotowania plus
  • 1 łyżeczka tapioki do szybkiego gotowania
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • Lody waniliowe do podania
  • 1 szklanka mąki
  • 2/3 szklanki brązowego cukru – (zapakowane)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki miękkiego niesolonego masła pokrojone 4 sztuki
  • 3/4 filiżanka orzechów pekan
  • Danie: deser