Chleb żurawinowo dyniowy

Chleb żurawinowo dyniowy

Składniki:

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka posiekanej żurawiny
  • 2 lekko ubite jajka
  • 2 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do ciasta dyniowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka dyni Libby's w stałym opakowaniu
  • 2 szklanki cukru
  • Instrukcje:

    1. Połącz jajka, cukier, olej i dynię; dobrze wymieszaj. Połącz mąkę, przyprawę do ciasta i sól w dużej misce. Zrób dobrze w centrum. Wlej mieszankę dyniową do studni. Mieszaj tylko do zwilżenia suchych składników. Wymieszaj żurawinę.
    2. Łyżkę ciasta do 2 wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką aluminiowych patelni (8 x 3 3/4 x 2 1/2 cala). Piecz w 350 stopniowym piekarniku przez 1 godzinę lub aż wykałaczka będzie czysta.
    3. 350