Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wyłóż 18 filiżanki do muffinek papierowymi wyściółkami lub każdą filiżankę posmaruj tłuszczem i mąką.
- W średniej wielkości misce wymieszaj mleko, kukurydzę, masło i jajka.
- W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier.
- Dodaj mieszaninę ze średniej wielkości miski do suchych składników i mieszać tylko do połączenia. Nie mieszaj zbyt mocno.
- Do każdej filiżanki wlej dużą łyżkę ciasta, wypełniając około 1/3 każdej filiżanki i posyp niewielką ilością masy serowej i zielonym chile, dzieląc równomiernie i zachowując trochę dla posypanie na wierzchu. Na wierzch wyłóż ciasto, ser i zielony chile. Każda filiżanka powinna być pełna w około dwóch trzecich.
- Piecz 25 do 25 minut lub do momentu, gdy babeczki będą gotowe złoty i włożony w środek drewniany kilof wychodzi czysty.
400