Cholernie dobry pudding kukurydziany ~z wędzarni 12 Bones

Cholernie dobry pudding kukurydziany ~z wędzarni 12 Bones

Składniki:

  • 1 szklanka mąki uniwersalnej
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżeczki stołowe + 1 proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki sól
  • 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 6 dużych jajek
  • 1 laska stopionego masła (½ szklanki)
  • 2 szklanki gęstej śmietany
  • 15 uncja puszka kukurydzy w śmietanie
  • 2 świeże papryczki poblano, posiekane i pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka kukurydzy świeżej lub mrożonej
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
    2. Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.
    3. Wlej jajka, masło, śmietanę i śmietanę kukurydzianą do miksera elektrycznego.
    4. Dobrze wymieszaj i dodaj poblanos i kukurydzę. Powoli dodaj mieszankę mąki i mieszaj, aż się połączą. Powinna przypominać ciasto do ciasta.
    5. Smarować dużą 11 X 11 naczynie do pieczenia . (Możesz użyć dwóch mniejszych naczyń.)
    6. Wlej masę budyniową na patelnię i włóż ją do piekarnika. Lekko przykryj patelnię folią.
    7. Piecz 1 godzinę, aż środek się zetnie. (30-30 minut dla mniejszych patelni) Możesz chcieć zdjąć folię z ostatniej -11 minut, więc góra będzie złota.
    8. Po 1 porcji lub jeśli jesteś w nastroju do dzielenia się 8-.
    9. 350