Chrupiąca Cukinia i Marchewka

Chrupiąca Cukinia i Marchewka

Składniki:

  • 1 szklanka startej ekologicznej marchwi
  • 1 szklanka startej ekologicznej żółtej cukinii ze skórką
  • 1 ½ szklanki świeżo startego parmezanu
  • 1 ubite białko z ekologicznego jajka
  • 1 ząbek czosnku, mielony
  • Szczysta soli morskiej
  • ½ łyżeczki Rozmaryn suszony organiczny GF,
  • ½ łyżeczki Świeżo zmielony czarny pieprz ekologiczny GF
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 400 F
    2. Połącz wszystkie składniki razem i za pomocą łyżki ciasta upuść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
    3. Piecz aż lekko się zarumieni około minut w zależności od piekarnika
    4. 400