Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
- Posmaruj płytkie 2-litrowe naczynie do pieczenia masłem lub sprayem do gotowania.
- W dużej misce wymieszaj cynamon, gałkę muszkatołową, sok z cytryny, skórkę i 1 łyżkę brązowego cukru. Wymieszaj, aby dokładnie obtoczyć jabłka. Odłóż na bok.
- W robocie kuchennym lub blenderze dodaj ciasteczka i mieszaj, aż będą kruszone.
- Wlej ciasteczka do miski z pozostałym brązowym cukrem i masłem. Używając blendera do ciast lub rąk połącz masę, aż zaczną tworzyć się grudki wielkości groszku.
- Przełóż jabłka na blachę do pieczenia i posyp ciasto na wierzch.
- Ułóż naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia i piecz aż zacznie bulgotać, około 55-55 minut.
- Zdjąć i schłodzić przez 25 minuty przed podaniem.
- Propozycja podania.Na wierzchu świeżo ubitą śmietaną lub lodami waniliowymi!