Opublikowano: · Zmodyfikowano: za pomocą Erich Boenzli · Ten post może zawierać linki partnerskie
Jeśli chcesz, aby świeże ravioli zyskały zupełnie nowy smak i konsystencję, pozostań na miejscu i czytaj dalej. Dowiedz się, jak zrobić chrupiące ravioli formaggi.
(Zdjęcie: Viana Boenzli)
Skocz do:
👨🏻🍳 Chrupiące ravioli z serem na patelni z pieczarkami i złożonym masłem ziołowym
🔪 Mise en place
⭐ Jak czyścić grzyby
🌿 Co to jest złożone masło ziołowe?
🧾 Składniki
🧈 Zrób masło złożone
🥘 Ugotuj
⏲️ Ugotuj
❓ FAQ
📝 Przepis
👨🏻🍳 Chrupiące ravioli z serem na patelni z grzybami i złożonym masłem ziołowym
Ten przepis na ravioli zmieni rotację kolacji w dni powszednie.
(Zdjęcie: Erich Boenzli)
🔪 Mise en place
Zacznijmy z mis-en-place. Pieczarki oczyścić i pokroić na około ½” kawałki. Sery zetrzyj na drobno. Używamy tutaj dobrych rzeczy: Parmigiano-Reggiano (z mleka krowiego) i Pecorino Romano (z mleka owczego). Przygotuj złożone masło ziołowe. Otóż to. Ziemska bomba umami czeka tuż za rogiem.
⭐ Jak czyścić grzyby
Uprawiane grzyby są całkiem czyste. Odetnij mały pasek spodu łodygi i użyj ręcznika papierowego lub szczotki do warzyw, aby usunąć luźny brud. Jeśli uważasz, że Twoje grzyby wymagają lepszego czyszczenia, możesz spłukać je pod zimną wodą. Tak, wchłoną część wody. Grzyby już są 50% woda. Jeśli spłuczesz je zimną wodą, a) nie rób tego, dopóki nie będziesz gotowy do ich ugotowania i b) osusz je trochę ręcznikiem.
🌿 Co to jest złożone masło ziołowe?
Złożone masło ziołowe to jedno z najłatwiejszych, najsmaczniejszych i najbardziej wszechstronnych przypraw, które możesz ugotować w kilka minut. I jest pyszne na wszystkim!
Masło ziołowe to zmiękczone masło zmieszane z ziołami i przyprawami — prosta koncepcja z nieskończone możliwości. Przez lata próbowałem wielu różnych kombinacji, a oto moja ulubiona: włoska pietruszka, szałwia, czosnek i sok z cytryny. Plus sól i pieprz. Złożone masło czosnkowe ziołowe (zdjęcie: Erich Boenzli)
🧾 Składniki
Masło niesolone
Pietruszka
Szałwia
Czosnek
Sok cytrynowy
Sól i pieprz
Poniższa karta przepisów zawiera pełną listę składników i ich pomiarów.
🧈 Zrób masło złożone
Chwyć masło (ja używam uns masło solone, aby lepiej kontrolować przyprawę) i odstawić w temperaturze pokojowej, aż trochę zmięknie.
W misce rozgnieć widelcem zmiękczone masło.
Dodaj wszystkie zioła i przyprawy i wymieszaj wszystko.
Użyj papieru pergaminowego lub folii, aby uformować dziennik.
To zabawne i trochę lepkie, ale po kilku próbach nauczysz się tego. Zawsze mam trochę w zamrażarce, gotową do podniesienia prawie każdego dania w mgnieniu oka.(Zdjęcie: Viana Boenzli)
🥘 Ugotuj
Rozgrzej piekarnik i zagotuj w garnku osoloną wodę.
Rozgrzej patelnię żaroodporną (ja używam mojej zaufanej patelni Lodge) na średni ogień i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj ravioli ze świeżym serem na patelnię i smaż przez około 3 minuty, aż pojawią się brązowe plamy.
Obróć je szczypcami po około 1-½ minuty. Zdejmij z patelni i wrzuć do garnka z wrzącą wodą na około 4 minuty. Odcedź i odstaw na bok. (Zdjęcie: Viana Boenzli)
Korzystanie z tego samego patelni, włóż 3 łyżki masła ziołowego do ładnej bańki na średnim ogniu. Uważaj, aby nie przypalić masła. Odpowiednio dostosuj ciepło. Dodaj pieczarki i smaż na maśle przez około 4 minuty.
(Zdjęcie: Viana Boenzli)
Dodaj dobrze odsączone ravioli i połowę drobno startego sera na patelnię i delikatnie wymieszać.
(Zdjęcie: Viana Boenzli)
⏲️ Ugotuj
Posyp pozostałym serem na wierzchu, umieść patelnię pod brojlerem na około 5 minut i pozwól magii się wydarzyć. Lubimy czekać, aż brojler prawie spali niektóre z najlepszych ravioli i sera, zwiększając chrupiącą konsystencję i drzewny smak.(Zdjęcie: Viana Boenzli)
Ostrożnie wyjąć patelnię z piekarnika. Odczekaj kilka minut przed zjedzeniem ravioli prosto z patelni. Kiedyś nie czekałem. To było gorące. Och.
To będzie najlepsze ravioli z serem, jakie kiedykolwiek próbowałeś i będziesz się zastanawiać, dlaczego nie wymyśl sam przepis na chrupiące ravioli formaggi.
❓ FAQ
Czy mogę zastąpić świeże ravioli mrożonymi?
TAk. Używając torebki mrożonych ravioli, najpierw je zagotuj, odcedź, a następnie zrumień na patelni. Odstawić i podsmażyć pieczarki.
✨
Dzielenie się jest dbaniem o innych
Proszę podzielić się ze znajomymi i pozostawić link do naszej strony internetowej. 🙂
(Zdjęcie: Viana Boenzli)
Szukasz pysznych pomysłów na obiad z makaronem? Sprawdź teraz kilka innych naszych przepisów:
Domowe ravioli ze szpinakiem i sosem z masła szałwiowego
Pieczone Ziti z Ricottą i Włoską Kiełbasą
Linguine z małżami – Linguine alle Vongole
Krewetki z Czosnkiem i Cytryną
4 Składnik Cacio e Pepe
Fettuccine z krewetkami Alfredo
Jednogarnkowe Klopsiki Kiełbasy z Makaronem
Makaron z dyni piżmowej
Czy Ty to zrobiłeś Chrupiące Ravioli Formaggi? Daj nam znać w komentarzach poniżej!
📝 Przepis
Chrupiący Ravioli Formaggi
Jeśli chcesz podnieść świeże ravioli do zupełnie nowy smak i konsystencja, dowiedz się, jak zrobić chrupiące ravioli formaggi.
Czas przygotowania 10min
Czas gotowania 20min
Czas całkowity 50min
Składniki
Chrupiące Ravioli Formaggi
11uncji ravioli ze świeżym serem
1łyżki stołoweOliwa z oliwek
1 garnekwrzącej osolonej wody
3tabele łyżkimasło ziołowe złożone
4uncjiPieczarki Portobello, pokrojone na ½” kawałki
1uncjaParmigiano-Reggiano, drobno starte
1uncjaPecorino- Romano, drobno starty
Złożone Masło Ziołowe
½kubek(1 pałeczka) masło niesolone
2łyżkidrobno posiekana natka pietruszki
1łyżka stołowadrobno posiekana szałwia
1goździkczosnek, mielony
2łyżeczkisok z cytryny
¼łyżeczka każdy z soli i pieprzu (lub więcej do smaku)
Instrukcje
Chrupiące Ravioli Formaggi
Rozgrzać piekarnik zagotować i zagotować w garnku osoloną wodę.
Podgrzej patelnię żaroodporną na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj ravioli ze świeżym serem na patelnię i smaż przez około 3 minuty, aż pojawią się brązowe plamy. Użyj szczypiec, aby obrócić je po około 1-½ minuty.
Usunąć z patelni i wrzuć je do garnka z wrzącą wodą na około 4 minuty.
Odpływ i odłóż na bok.
Używając tej samej patelni, włóż 3 łyżki masła ziołowego do ładnej bańki na średnim ogniu. Uważaj, aby nie przypalić masła. Odpowiednio dostosuj ciepło.
Dodaj pieczarki i smaż na maśle przez około 4 minuty.
Do rondla wrzuć dobrze odsączone ravioli i połowę drobno startego sera i delikatnie wymieszaj.
Posyp pozostałym serem, podłóż patelnię brojler przez około 5 minut. Lubimy czekać, aż brojler prawie spali niektóre z najlepszych ravioli i sera, zwiększając chrupiącą konsystencję i drzewny smak.
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika. Odczekaj kilka minut i podawaj. Cieszyć się!
Złożone Masło Ziołowe
Chwyć masło (ja używam niesolonego masła, aby lepiej kontrolować przyprawę) i odstaw je w temperaturze pokojowej, aż trochę zmięknie.
W misce zetrzyj zmiękczone masło widelcem.
Dodaj wszystkie zioła i przyprawy i wszystko wymieszaj.
Użyj papieru pergaminowego lub folii plastikowej, aby uformować Kłoda.
Przechowywać w zamrażarce, gotowe do podniesienia prawie każdego dania w mgnieniu oka.
Uwagi
⭐ Jak czyścić grzyby
Uprawiane grzyby są całkiem czyste. Odetnij mały pasek spodu łodygi i użyj ręcznika papierowego lub szczotki do warzyw, aby usunąć luźny brud. Jeśli uważasz, że Twoje grzyby wymagają lepszego czyszczenia, możesz spłukać je pod zimną wodą. Tak, wchłoną część wody. Grzyby już są 50% woda. Jeśli spłuczesz je zimną wodą, a) nie rób tego, dopóki nie będziesz gotowy do ich ugotowania i b) osusz je trochę ręcznikiem.
Treść i zdjęcia są chronione prawami autorskimi. Dzielenie się tym przepisem jest zarówno zachęcane, jak i doceniane. Kopiowanie i/lub wklejanie pełnych przepisów w mediach społecznościowych jest surowo zabronione.