Chrupiące Taquitos i Flautas

Chrupiące Taquitos i Flautas

Składniki:

  • 5-calowe tortille kukurydziane
  • 1/2 łyżki kminku w proszku
  • 1 łyżeczka suszony czosnek
  • 1 łyżka suszona cebula
  • 2-3 łyżki guacamole
  • Ostry sos lub Tobasco
  • 1 szklanka sałaty
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 szklanka smażonej fasoli
  • 3-4 łyżki Salsy
  • 2-3 łyżki posiekanego sera cheddar
  • 2-3 łyżki Śmietana
  • 1/4 szklanki Woda
  • Instrukcja:

    1. Smażona Fasola: jeśli robisz w domu, użyj 1 szklanki gotowanej fasoli pinto lub małą czerwoną fasolę.
    2. Włóż ugotowaną fasolę do robota kuchennego z niewielką ilością wody i zrób gładką lub gruboziarnistą pastę.
    3. Dodaj sól do smaku i gotowe Szybka salsa: weź 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli i 1/4 szklanki drobno posiekanych pomidorów, 1-2 zielone chilli lub jalapeo do smaku, 2 łyżki świeżo posiekanych liści kolendry w misce.
    4. Dodaj 1 łyżkę soku z limonki lub cytryny LUB 1/2 łyżeczki octu.
    5. Dodaj sól do smaku.
    6. Dodaj 1/2 łyżeczki kminku w proszku. Wymieszaj i gotowe do szybkiego montażu. Kwaśna śmietana : Jeśli nie jest dostępna, użyj zawieszonego twarogu. Guacamole : zobacz tutaj
    7. Tortille : Jeśli robisz w domu, patrz tutaj. http://allrecipes.com/Recipe/Homemade-Flour-Tortillas/Detail.aspx?prop24=RD_Related
    8. Przepisy
    9. Aby uzyskać zdrowszą wersję, zastąp mąkę oczyszczoną mąką pełnoziarnistą.Możesz użyć dowolnych dostępnych wrapów lub resztek lub ugotowanych na miękko Chapatis. małe prostokątne naczynie do pieczenia. Użyłem naczynia 6″x4″. Usłysz olej na patelni.
    10. Dodaj czosnek i cebulę i podsmaż przez minutę, jeśli jest świeży i kilka sekund, jeśli używasz suszonego.
    11. Dodaj pasta ze smażonej fasoli, 1-2 łyżki salsy, kminek w proszku.
    12. Dolej 1/4 szklanki wody i gotuj przez 4-5 minut na małym ogniu.
    13. Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej przez 10-20 sekundy lub lekko podgrzej je na patelni na kuchence.Teraz zacznij nakładać warstwy.
    14. Posyp ciepłe tortille 1/2 łyżeczki wiórków serowych.
    15. Dodaj 1 łyżkę pasty z fasoli z jednej strony, pozostawiając trochę marginesu do zrolowania. Udekoruj kilkoma płatkami ostrego sosu.
    16. Tortille lekko zwinąć. Ułóż go na natłuszczonym naczyniu szwem do dołu. Powtarzaj z innymi tortillami, aż naczynie będzie pełne.Wstaw je do piekarnika na dolnym ruszcie.
    17. Piecz przez 10-12 minut, aż zacznie się złocistobrązowy. Wyjmij.
    18. Odstaw na 2 minuty. Oddziel delikatnie i delektuj się dodatkiem hiszpańskiego lub meksykańskiego ryżu, kwaśnej śmietany, posiekanej sałaty, salsy i guacamole.