Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej wok lub patelnię na średnim poziomie i dodaj 1 łyżeczka oleju. Do tego dodać mielony imbir i 1 łyżeczkę mielonego czosnku.
- Smażyć, aż zacznie pachnieć, ale nie spali się.
- Dodać kawałki pieczarek. Gotuj do miękkości przez 5-6 minut. Odłóż grzyby razem z sokami do miski.
- Rozgrzej wok ponownie dodaj 1 łyżeczkę oleju. Do tego dodać pozostały czosnek.
- Smażyć aż zacznie pachnieć i dodać wszystkie warzywa. Wymieszaj wszystko na dużym ogniu.
- Dodaj sól, czarny pieprz i odrobinę sosu sojowego. Wrzuć do sierści i pozwól im gotować przez kilka minut, aż staną się miękkie, ale nie miękkie. Chcesz, aby warzywa były ugotowane, ale lekko chrupiące. Teraz dodaj zimny, już ugotowany ryż i zamieszaj, aby wszystko się połączyło. Zrób to delikatnie ręką.
- Poczekaj, aż ryż się rozgrzeje na średnim ogniu.
- Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę oleju wraz z solą, czarnym pieprzem i sosem sojowym .
- Dodaj grzyby i tofu (jeśli używasz).
- Wymieszaj wszystko razem. Wymieszaj i posmakuj.
- Udekoruj posiekanymi zielonymi częściami zielonej cebuli i sezamem.