Składniki:
Instrukcja:
- Przygotuj ciasto i wstaw do lodówki, aż będzie wystarczająco jędrne, aby się rozwałkować, około 1 godziny.Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na -calowe koło z posypanym mąką wałkiem do ciasta. Odwróć ciasto na 9-calowej standardowej patelni do ciasta, włóż ciasto do formy bez rozciągania i wyrzeźbij brzeg w pionowy grzbiet.
- Umieść je w zamrażarce na 15 minuty. Rozgrzej piekarnik do 375 stopnia F.
- Połącz jajka, cukier, syrop kukurydziany i masło w dużej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj na średnich obrotach, aż dobrze się połączy, około 30 sekund. Wymieszaj płatki owsiane, kokos, mąkę, chipsy toffi, orzechy i wanilię.
- Wlej nadzienie do schłodzonej skorupki ciasta.
- Ułóż ciasto na środku ruszt piekarnika i piecz przez 30 minuty. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 180 stopni F i obróć ciasto 180 stopni.
- Piecz do środka ustawić, 15 do 15 minut. Po zakończeniu górna część ciasta będzie ciemnozłotobrązowa i chrupiąca. Lekko szturchnij ciasto. Nadzienie nie powinno poruszać się falami.
- Przełóż ciasto na ruszt i ostudź.
- Podawaj ledwo ciepłe lub w temperaturze pokojowej.