Ciasteczka cytrynowe w proszku

Ciasteczka cytrynowe w proszku

Składniki:

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kubek Crisco o smaku masła
  • 1 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 duże jajko
  • 1/2 szklanki białego cukru pudru
  • 1 małe opakowanie Lemon Kool-Aid (niesłodzone)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • 3/4 szklanki wody
  • Instrukcja:

    1. W dużej misce wymieszaj cukry, Crisco, jajko , wanilię i sól.
    2. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia oraz wodę.
    3. Wymieszaj, aż ciasto utworzy kulkę.
    4. Roll zgrubić w calowe kulki i lekko spłaszczyć na wysmarowanej tłuszczem blasze.
    5. Piec przez 15-15 min. w 325 stopniu piekarnika. Podczas pieczenia ciasteczek połącz 1 szklankę cukru pudru i Kool-Aid w dużej zamykanej torebce, zamknij torebkę i wstrząśnij, aby wymieszać. Po upieczeniu ciasteczek wrzucaj po kilka naraz do ciasnej torebki i wstrząśnij, aby pokryć mieszanką proszku cytrynowego.