Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik Temperatura do 350 stopni F
- Przygotować 3 półblachy do pieczenia wyłożone papierem do pieczenia, odstawić.
- W małej płytkiej miski dodaj cukier trzcinowy do obtoczenia.
- W małej misce wymieszaj mąkę, przyprawy, sodę oczyszczoną, odłóż na bok.
- W mikserze z łopatką przystawki lub miski za pomocą miksera ręcznego, połącz ciemnobrązowy cukier, olej kokosowy, melasę i mus jabłkowy. Najpierw ustaw niską prędkość, aby uniknąć rozpryskiwania, a następnie ustaw średnią prędkość na 2 minuty lub do całkowitego połączenia.
- Dodawaj mąkę powoli, tylko jedną trzecią mieszanki na raz, aby zapewnić właściwe mieszanka składników.
- Rozłóż kawałek woskowanego papieru lub pergaminu o szerokości około 1 stopy, aby umieścić zwinięte ciasteczka przed posypaniem cukrem.
- Rozwałkuj na 1 calowe kulki z lekkim naciskiem, jak klopsiki.
- Kiedy wszystkie zostaną uformowane w kulki, przenieś je do miski z cukrem (tyle, ile zmieścisz na raz), a następnie lekko przykryj cukrem. Upewnij się, że masz wszystkie strony. Powtarzaj, aż całe ciasto na ciasteczka zostanie uformowane.
- Ułóż posmarowane cukrem ciasto na blachy do pieczenia.
- Dociśnij delikatnie, aby lekko wgiąć górę.
- Piecz przez 9- minut.
- Pozostaw do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez 350 minut przed przeniesieniem na stojak chłodzący do całkowitego ostygnięcia.
- Można przechowywać w lodówce przez tydzień lub zamrozić przez miesiąc w hermetycznym pojemniku.