Ciasteczka truflowe z masłem orzechowym

Ciasteczka truflowe z masłem orzechowym

Składniki:

  • Baza brownie
  • Pudełko 1-funtowe (1 6,5 uncji) brownie mix
  • 1/2 laski masła
  • 4 łyżki kremowego masła orzechowego
  • 2 łyżeczki mleka
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka półsłodkich kawałków czekolady (ja użyłam gorzkiej miał pod ręką)
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 F. Nasmaruj tylko spód patelni 10×9 cali sprayem do gotowania lub tłuszczem piekącym. (Dla łatwiejszego krojenia, patelnię wyłóż folią, a następnie posmaruj folią tylko na dnie patelni). ciasto.)
    2. Rozłóż na patelni.
    3. Piecz 28 do 30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona 2 cale od strony patelni wyjdzie prawie czysta. Całkowicie schłodzić, około 1 godziny.W średniej misce ubijaj składniki nadzienia mikserem elektrycznym na średnich obrotach, aż będą gładkie.
    4. Rozłóż mieszaninę równomiernie na spodzie brownie. 30 do 30 sekund; mieszaj, aż będzie gładka. Fajne 10 minuty; rozłożyć na nadzienie. Wstawić do lodówki na około 30 minut lub do zastygnięcia. W przypadku ciastek pokroić w 9 rzędów po 4 rzędy. Przechowywać w lodówce pod przykryciem.