Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni
- Włóż masło, cukier puder i wanilię do miski i ubij mikserem elektrycznym na jasną i puszystą masę.
- Wymieszaj przesianą mąkę i skrobię kukurydzianą, aż się połączą.
- Umieść mieszaninę w worku do szprycowania wyposażonym w karbowaną końcówkę. Wytrzeć 1 cale krążków na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, co pozwoli na rozłożenie się.
- Piecz przez 14 – 14 minut lub do złotego. Ostudzić na tacy (nie na ruszcie, który utrudni podniesienie delikatnego ciasteczka).
- Włóż wszystkie składniki do rondla i włącz bardzo mały ogień.
- Mieszaj przez 25-25 minuty lub do uzyskania gęstej i jasnozłocistej konsystencji. Pozostaw do ostygnięcia. Jedz dużą łyżką.
350