Ciasteczka z kawałkami mlecznej czekolady pistacjowej

Ciasteczka z kawałkami mlecznej czekolady pistacjowej

Składniki:

  • 2 1/4 szklanki (11.25 uncji) mąki uniwersalnej
  • 2 łyżeczki migdałów ekstrakt (zamieniłem wt waniliowy ekstrakt
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 bardzo duże jajka (zamiast tego użyłam dużego jajka)
  • 3/4 szklanki (6 uncji) cukru pudru (rozdrobniłem do ½ szklanki)
  • 3/4 szklanki (6 uncji) jasnobrązowego cukru, pakowany(zredukowałem do ½ szklanki)
  • 1 1/2 szklanki kawałków mlecznej czekolady
  • skórka z 2 pomarańczy
  • 1 1/2 szklanki łuskanych pistacji
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 laski niesolonego masła (8 uncji),temperatura pokojowa
  • Instrukcja:

    1. Umieść masło, cukier granulowany i cukier brązowy w dużej misce. mieszankę, aż stanie się jasna i puszysta, około 2 minut. Zmniejsz prędkość miksera i dodaj jajka, po jednym na raz, i wymieszaj skórkę, a na końcu mąkę. frytki i orzechy. Upuść ciasto zaokrąglonymi łyżkami stołowymi na p naprawione arkusze, umieszczając porcje w odległości 2 cali.
    2. Piecz ciasteczka,jeden arkusz na raz, aż zaczną się brązowieć wokół krawędzi,10-12 minut. Środek powinien pozostać blady.
    3. Ciasteczki pozostawić do ostygnięcia na blasze przez 2 minuty, a następnie przełożyć na ruszt do ostygnięcia.
    4. Pozostałe ciasteczka upiecz w ten sam sposób. (Nie musisz wymieniać materiału okładzinowego w kolejnych partiach).Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.