Ciasteczka z kremem awokado

Ciasteczka z kremem awokado

Składniki:

  • 460 gramów Mąka uniwersalna
  • 1 Awokado obrane i bez pestek
  • 1 łyżeczka Soda oczyszczona
  • 250 gramów masła (temperatura pokojowa)
  • 250 gramów serek śmietankowy
  • 260 gram Cukier puder
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka Maku ( niedostępne tutaj)
  • Instrukcje:

    1. Wyłożyć 2-3 blachy do pieczenia papierem. Masło śmietankowe, puree z awokado, serek i cukier razem.
    2. Dodaj sok z cytryny i ubijaj na jasną i puszystą masę.
    3. Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i mieszaj, aż się połączą . Napełnij worek do szprycowania z końcówką w kształcie gwiazdy do połowy wypełniony ciasteczkami i wylej ciasteczka na przygotowane tacki. Rozgrzej piekarnik do 190C/375F.
    4. Piecz przez 12-12 minut, aż ciasteczka będą lekko złociste.
    5. Przenieś je na ruszcie do ostygnięcia i przechowuj w hermetycznym pojemniku.